Stage lopen in de kraamzorg?

Het spreekt voor zich dat bij een kraamzorgopleiding ook praktijkervaring vereist is om straks volledig zelfstandig te kunnen opereren als kraamverzorgende. Ben je op zoek naar een passende stageplaats bij een erkend en vakkundig leerbedrijf, die perfect aansluit bij jouw mbo-opleiding als kraamverzorgende? Laat het ons weten!

Fix die stage

Wij helpen jou aan een toffe stageplek (BOL) of leerwerktraject (BBL) bij een professionele kraamzorgorganisatie of zelfstandig kraamzorgondernemer bij jou in de buurt. Het enige wat je daarvoor moet doen is:

  • Stuur een e-mail met je motivatie naar info@cooperatiekzg.nl
  • Vermeld daarbij je contactgegevens (mobiel en/of e-mailadres)
  • De regio waarin je het liefst aan de slag zou willen
  • En de naam en het adres van je (huidige of toekomstige) opleidingsinstantie

Dan gaan wij voor jou op zoek. Voor een kwalitatieve leerwerkplek, een optimale begeleiding en een glanzende start van jouw veelbelovende carrière als kraamverzorgende. Klinkt best goed, toch?

Inhoud kraamzorgstage

Tijdens je stage loop je mee met een kraamverzorgende. Dat betekent dat hij of zij eindverantwoordelijk blijft en dat jij als leerling en/of beginnend kraamverzorgende onder begeleiding de nodige zorg verleent en werkzaamheden verricht. Denk aan het uitvoeren van gezondheidschecks bij moeder en kind, en het leren bewaken van een veilige start in het gezin.

Stagevergoeding

Of je nu een mbo-, BOL -of BBL-opleiding voor kraamverzorgende volgt, er staat – uiteraard afhankelijk van de duur van de stage en het aantal uren – vrijwel altijd een stagevergoeding tegenover. Let op: een stagevergoeding is niet in alle gevallen wettelijk verplicht. Informeer voorafgaand aan je stage naar de exacte stagevergoeding en/of reiskostenvergoeding.

Bevalling en kraamtijd

Geen dag is hetzelfde, elk(e) kraamgezin en situatie is anders – dus je zult je niet snel vervelen. Je stagetijd als leerling kraamverzorgende is een bijzondere ervaring, een om nooit te vergeten.

En dan… carrière!

Gedurende je stageperiode(s) word je intensief begeleid en ga je stapsgewijs meer zelf doen, tot je 100% zelfstandig en kwalitatief hoogwaardige kraamzorg kunt verlenen. Na het succesvol afronden van je stage en het behalen van je diploma tot kraamverzorgende kun je vervolgens meteen aan de slag. Als zelfstandig opererende kraamzorgondernemer, in een maatschap of als kraamverzorgende bij een kraamzorgorganisatie… wat en waar je maar wilt.