Wat is het HKZ-certificaat?

Verzekeraars eisen steeds vaker een HKZ-certificaat van zorgverleners en kraamzorgorganisaties. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Met een HKZ-certificaat laat je zien dat jouw kraamzorgonderneming en de dienst(en) die je levert, volledig voldoen aan de daarvoor vastgestelde kwaliteitsnormen. Wil jij als zelfstandig kraamzorgondernemer ook aan HKZ voldoen? Lees snel verder en meld je aan.

Kwaliteitskeurmerk

Ben je HKZ-gecertificeerd, dan zien cliënten en verzekeraars in een oogopslag dat je aan alle voorwaarden hebt voldaan om veilige, optimale zorg aan moeder en kind te kunnen leveren. Dat je te allen tijde je cliënt en kraamgezin centraal stelt. En dat je manier van zorgverlening transparant geregistreerd en perfect georganiseerd is.

HKZ voor zzp’ers

Voor kleine kraamzorgorganisatie en zelfstandige kraamverzorgenden is het echter vaak lastig om aan de uitgebreide, veeleisende HKZ-normen en de internationale ISO 9001 te voldoen. Daardoor val je als kraamzorginstelling en/of -verzorgende veelal buiten de boot bij de zorgverzekeraars

Voldoe volledig aan HKZ

Wil je als zelfstandig kraamverzorgende of kleine ondernemer in de kraamzorg toch volledig aan alle branche specifieke eisen voldoen? Meld je aan als lid van onze coöperatie. En opereer samen – met hulp van onze ketenpartners – maximaal in de keten van integrale geboortezorg.

Versterk je positie

Sluit je je aan bij Coöperatie KZG? Dan werk je volledig conform de HKZ-normering. Samen zorgen wij ervoor, dat je volledig aan de vereisten voor het leveren van professionele kraamzorg voldoet. Zodat zowel verzekeraars als cliënten zijn verzekerd van uitstekende en transparante kraamzorg, achter elke voordeur.

Efficiënt & transparant

Na aansluiting bij de coöperatie registreer, volg en borg je het volledige kraamproces in ons kwaliteitsmanagementsysteem Conexus. Daardoor werk je efficiënt, voldoe je volledig aan alle gestelde kwaliteitscriteria én onderscheid je je van andere (kleine) kraamzorgorganisaties en/of zelfstandig kraamverzorgenden. En kun je zelfstandig, vrij en optimaal blijven ondernemen. Dat is kraamzorg op z’n best.