Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Coöperatie KZG?

Coöperatie KZG is een HKZ-gecertificeerd samenwerkingsverband zonder winstoogmerk, opgericht door ervaren zelfstandige kraamzorgondernemers.

De coöperatie bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, Raad van Toezicht en een prachtige ledengroep bestaande uit kleine kraamzorgorganisaties, maatschappen en eenmanszaken.

Uit hoeveel leden bestaat de kraamzorggroep?

Coöperatie KZG telt inmiddels ruim 150 leden. Allemaal kraamzorgprofessionals in hart en nieren, HKZ-gecertificeerd, met een duidelijke visie over de manier van werken en kwaliteit van zorg.

Is Coöperatie KZG een bemiddelingsbureau?

Nee. Coöperatie KZG is een vereniging van kraamverzorgenden, die kraamzorgprofessionals ondersteunt bij hun zelfstandig ondernemerschap – in de breedste zin van het woord.

Wat mag ik als zelfstandig kraamzorgondernemer van KZG verwachten?

Coöperatie KZG heeft puur een faciliterende rol. Ben je lid? Dan houden we je als mede-eigenaar van de coöperatie op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, helpen je met het behalen van je HKZ-certificering én scholen je kennis en/of expertise op het gebied van ondernemerschap indien nodig bij met een training en/of workshop(s).

Na toelating maak je tevens gebruik van de benodigde kwaliteitsmanagementsoftware én een handige factureringsapplicatie waarmee je de factuur voor je geleverde diensten direct bij de zorgverzekeraar deponeert. Vanzelfsprekend werk je meteen geheel conform AVG-privacywetgeving en HKZ-certificering.

Wat zijn de voordelen van een kraamzorg collectief?

Het collectief is opgericht door en voor zelfstandig opererende kraamverzorgenden. Zo kunnen zij – naast de vrijheid die het zelfstandig ondernemerschap met zich meebrengt – maximaal opereren binnen de integrale geboortezorg.

Als lid van Coöperatie KZG profiteer je van veel voordelen, waardoor je optimaal je werk kunt doen.

  1. Je behoudt je zelfstandig ondernemerschap
  2. Je versterkt je positie in de zorgketen
  3. Je ontvangt een eerlijke vergoeding voor de geleverde kraamzorg
  4. Je bent continu op de hoogte van gemaakte brancheafspraken en de laatste wet- & regelgeving
  5. Je hebt invloed op de coöperatieve koers die we samen varen
  6. Je hebt invloed op de inzet van de onderhandelingen met verzekeraars
  7. Je hebt invloed op de inzet bij nieuwe brancheafspraken
  8. Je hebt invloed op het realiseren van kwalitatieve, veilige en goede kraamzorg
  9. Je geniet van collectieve inkoopvoordelen

Is de software waarmee KZG werkt gebruikersvriendelijk?

Ja. Via de app-omgeving op je pc, laptop of tablet stuur je eenvoudig de verschillende processen, en heb je altijd de benodigde (intake, LIP-, en uren-) registratieformulieren bij de hand. Zo werk je gedurende het hele kraamzorgproces snel, veilig en efficiënt – vanuit huis en/of op locatie van je cliënt. En houd jij meer tijd over om je vak op z’n best te kunnen uitoefenen.

Zwanger

Waarom kiezen voor een kraamzorgprofessional via KZG?

Elk KZG-lid beschikt na toelating over alle benodigde kwaliteitskeurmerken voor de kraamzorg, en werkt optimaal samen met elke zorgverlener in de keten van integrale geboortezorg. Denk aan je huisarts, de verloskundige, gynaecoloog en/of andere betrokken zorgverleners. Zo ben jij zeker van een veilige, professionele zorgverlening en een fijne kraamtijd. Voor jou en je kindje(s).

Waar vind ik een bij Coöperatie KZG aangesloten kraamverzorgende?

Bekijk de KZG-ledenlijst en vind een zelfstandig kraamzorgprofessional bij jou in de buurt.

Kunnen kraamverzorgenden zich zomaar aansluiten bij KZG?

Nee. Elk lid wordt voor toelating eerst getoetst aan onze kwaliteitseisen en dient bereid te zijn de HKZ-certificering te behalen. Eigenlijk hebben we dus al een mooie voorselectie voor je gemaakt. Zo vind je eenvoudig en snel een goede kraamverzorgende, gewoon bij jou om de hoek.

Lidmaatschap

Hoe kan ik als lid worden toegelaten?

Om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen, gelden er strikte toelatingseisen waar je na aanmelding op wordt getoetst.

Ontbreekt het je aan bepaalde kennis, skills of certificering? We helpen je graag verder. Door je bij te scholen, je aan een buddy te koppelen, je HKZ-certificaat te behalen – alles wat je nodig hebt om aan de toelatingseisen van de coöperatie te voldoen.

Wie kan lid worden?

Coöperatie KZG is opgericht voor zelfstandig kraamzorgprofessionals, bedoeld voor eenmanszaken en kleine kraamzorgorganisaties met maximaal 10 fte.

Maak gebruik van alle voordelen die een collectief met zich meebrengt, mét behoud van je zelfstandigheid en vrijheid als individuele, vrije kraamzorgondernemer. En sluit je aan.

Wat zijn de voordelen van het KZG-lidmaatschap?

Door samen een collectief te vormen, zijn we een serieuze gesprekpartner voor de brancheorganisaties en zorgverzekeraars. Zo heb jij direct invloed op de inzet van brancheafspraken en onze jaarlijkse gesprekken met verzekeraars over voorwaarden en vergoedingen op het gebied van kraamzorg.

Ook faciliteren we je met toegang tot de voor kraamzorg benodigde en/of handige software en applicaties, waarvan de aanschaf voor kleine kraamzorgorganisaties en zelfstandige kraamzorgondernemers normaal gesproken eigenlijk niet haalbaar is.

Meer info

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op via 0341 – 74 10 24 of stuur een e-mail naar info@cooperatiekzg.nl.